10% reducere pentru toate produsele din stoc și livrare gratuită!

Meditația si beneficiile acesteia

Bianca

Bianca

Designer Interior

Maeștrii spirituali si practicanții de meditație au experimentat profunzimea beatitudinii prin acest exercițiu al minții.
Prin scopul meditației înțelegem, eliberarea minții de orice gând, sunet, imagine, miros. D-abia atunci putem spune ca suntem pregătiți în vederea practicării corecte a meditației.
În timp ce medităm putem încerca diferite exerciții, de ex: curățarea chakrelor, imaginea unei raze de lumină benefică curățării energiei negative sau încărcarea corpului cu energie pozitivă, șamd.

Ce sunt chakrele? Chakrele sunt discuri rotitoare de energie. Ele sunt conectate la coloana vertebrala și sistemul nervos central și se extind la 10-15 cm în afara corpului. Fiecare chakră are o frecvența unică si o culoare a curcubeului. Șamanii din Amazon cred că avem 9 chakre. Potrivit legendelor, atunci când obții corpul curcubeu, poți face călatoria dincolo de moarte, in lumea Spiritului. Din punctul meu de vedere, cel mai greu exericițiu al minții este să îți eliberezi mintea de orice gând, având în vedere subconștientul nostru, uneori greu de controlat. Ne putem alege pentru a medita un loc liniștit, fără muzică (în așa fel în cât să-ți poți auzi propria respirație si bătăile inimii) sau orice factor care ți-ar putea distrage atenția. Atunci când am posibilitatea imi place sa merg in natură pe o saltea de yoga să meditez, scopul fiind si conectarea cu natura, Mama pămant si cerul, Tatăl creator.
Tot șamanii din padurea amazoniană, folosesc o poțiune din junglă numită ayahuasa, care îți permite dacă ești bine ghidat, să trăiești o experiența în lumile de dincolo de moarte. În Romania, precum și în alte țări este interzisă consumarea acestei poțiuni, iar mulți cunoscători al acestui amestec de plante, nu sunt de acord cu utilizarea ei, avand efecte traumatizante si necesită o bună pregătire înainte de a se consuma această bautură.
De aici puteți comanda cartea scrisă de Dr. Alberto Villoldo – Șaman, Vindecător, Înțelept https://bit.ly/2RvuJ9M .

Prin meditație, eu am descoperit un mod placut de a-ți relaxa corpul și mintea, inainte de a medita folosesc Palo Santo (lemn sfant) care ajută la curățarea corpului astral, energizează, purifică si alungă energiile negative, mă așez in poziția lotus, cu palmele pe genunchi, indreptate spre cer, închid ochii, inspir adănc si expir adănc de cateva ori apoi imi rexalez fruntea, umerii, gătul. O parte din aceste tehnici le-am învățat în urma participarii mele la un seminar susținut de Daniel Mitel pentru vindecarea si claritatea emoțională – imageria inimii.
Dacă nu ai mai experimentat accest exercițiu, îți recomand să începi cu o persoana care te poate ghida spre starea de meditație.
De aici puteți comanda cartea scrisă de Daniel Mitel – Imageria inimii https://bit.ly/2JX3L6L .

Maeștrii descriu adesea meditația cu o stare de beatifică uniune cu Divinul, nu mai simt oboseala în trup, fiindcă intră în starea de calm deplin al supraconștientului, organele interne își suspendă activitatea și se încarcă cu energie cosmică, găsesc experiența somnului ca o pace incompletă a inconștientului.
Mai multe informații despre yoghini si meditații le puteți găsi în această carte: Autobiografia unui yoghin – Paramahansa Yogananda https://bit.ly/3cclPpu .

Căteva beneficii ale meditației care ne poate ajuta: înlătură depresia, fiind considerată un antidepresiv natural, imbunatațește puterea concentrării, te ajută sa reflecți asupra unor experiențe din trecut si să găsești o soluție, crește puterea de memorare, ajută în procesul de vindecare a viciilor și ajută în descoperirea secretului longevității. Studiile arată că meditația și yoga ajută la menținerea tinereții, deci dezvoltarea spiritualitații ne ajută să amânăm procesul de îmbătrănire.

Toate cele trei cărți recomandate de mine le poți achiziționa de la aceste link-uri și se găsesc la aceeași editură: https://bit.ly/3cclPpu ,https://bit.ly/2JX3L6L , https://bit.ly/2RvuJ9M .

Îți mulțumesc că mi-ai citit articolul și sper că te-am motivat să descoperi și tu conținutul acestor cărți, iar dacă tu crezi că acest articol poate fi folosit ca o informație benefică, te rog sa nu eziți să îl distribui mai departe.

Alte

Articole

Meditația si beneficiile acesteia

Maeștrii spirituali si practicanții de meditație au experimentat profunzimea beatitudinii prin acest exercițiu al minții. Prin scopul meditației înțelegem, eliberarea minții de orice gând, sunet, imagine, miros. D-abia atunci putem

Află mai multe »

login

×