Lista mea cu top 10 filme

Bianca

Bianca

Designer Interior

Mă declar o cinefilă desăvârșită, așa că mi-am făcut propria listă pentru un TOP de 10 filme preferate, pe care le-am văzut de-a lungul timpului și imi doresc să o împart cu tine. Dacă vei regăsi in lista mea unul dintre filmele tale preferate, sunt șanse să-ți placă si alte filme din această listă.

1.A BEAUTIFUL MIND (2001)
Actorul principal din acest film este Russell Crowe, unul dintre actorii mei preferați!
Povestea unui matematician, extraordinar de inteligent te va hipnotiza și pe tine, vei vrea să revezi acest film peste o perioadă de timp.

2.MEMOIRS OF A GEISHA (2005)
Sunt fascinată de cultura japoneză, iar filmul acesta este despre gheișe!
Intâmplările unei fetiță de 9 ani dintr-un sat Japonez si cum ajunge ea gheișă, este doar o parte din povestea filmului. Frumoasa dar trista ei poveste de dragoste iți va rămâne în suflet pentru mult timp.
De aici poți comanda cartea Memoriile unei gheișe – https://bit.ly/2zjkQ90.

3.HACKSAW RIDGE (2016)
Imi plac povestile despre eroi, despre cei care incearcă să schimbe această lume, intr-una mai bună, schimbandu-si mai intâi propria poveste!
Actorul principal este Andrew Garfield si il puteți recunoaște din alte filme cunoscute precum, THE AMAZING SPIDER-MAN, BREATH șamd.
In acest film joacă rolul unui medic si este decorat pentru unul dintre cei mai mari eroi din istoria Americii pentru curajul său. A refuzat să ucidă și să poarte arme datorită convingerilor sale religioase. El face parte din tabăra celor care luptă impotriva japonezilor in Pacific. Acest film este inspirat dintr-o poveste reală.

4.EAT PRAY LOVE (2010)
Bali, Bali si iar Bali!
După separarea de soțul ei printr-un divorț, Julia Roberts decide să călătorească prin locuri exotice si descoperă frumusețea Indiei si a mancării Italienești, totodată își gasește pacea și echilibrul unei iubiri in Bali. Acest film este inspirat dintr-o poveste adevarată.
De aici poți comanda cartea MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEȘTE – https://bit.ly/2KopZi8.

5.SEVEN YEARS IN TIBET (1997)
Acest film mi-a fost recomandat si l-am vizionat datorită atracției mele către cultura tibetană și din dorința de a afla mai multe despre Himalaya.
Faimosul aplinist din acest film este Brad Pitt, o personalitate a propagandei naziste. Acesta își părăsește țara natală, dar și soția și copilul, pentru o expediție în Himalaya. Toate acestea și ce urmează îl fac să uite de tot ce lasă în urmă. Nu bănuiește însă că odată ajuns la capătul lumii, călătoria lui abia va începe…
De aici poți comanda cartea Șapte ani in Tibet – https://bit.ly/3eDWO8S

6.THE GAME CHANGERS (2018)
Un documentar interesant despre vegetarieni, vegani si sportivi.
În acest documentar Arnold Schwarzeneger, Patrick Babouiman si alți sportivi vorbesc despre beneficiile alimentației pe bază de plante. Tot în acest documentar vei afla descoperirile doctorilor despre proteina animală vs cea vegetală.

7.HACHI A DOG’S TALE (2009)
O poveste lacrimogenă despre fidelitatea si iubirea unui cațel pentru stăpânul său. Dacă iubești animalele, trebuie să-l vezi și tu!
Richard Gere este profesor universitar în acest film, acesta aduce acasă un căine pe care il găsește pe stradă. Intre cei doi se formează o conexiune rar intalnită. Câinele îl va aștepta timp de 9 ani, in același loc, chiar dacă acesta nu va mai apărea.

8.BOOK OF ELI (2010)
Suspans si acțiune!
Nu mai există nicio urmă de civilizație, sau lege. Denzel Washington străbate singur întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată America. Orașe pustii, șosele distruse, noi reguli, tâlhari și un om condus de credința in ceva mai presus de el, face tot ceea ce e nevoit sa facă pentru a supraviețui.

9.YEDINCI KOGUSTAKI MUCIZE sau MIRACLE IN CELL NO. 7 (2019)
Un film despre iubirea necondiționată a unui tata cu dizabilitați pentru fetița lui.
Tatăl fetiței este pedepsit pentru o faptă pe care nu a săvârșit-o, dar acesta rămâne pozitiv până cănd dorul de propriul copil se accentuează. Fetița nu iși pierde speranța ca intr-o zi adevarul va ieși la iveală si rămâne optimistă până la sfârșit.

10.THE SHAWSHANK REDEMPTION (1994)
Am ales să văd acest film, datorită actorului Morgan Freeman, care bineințeles apare și în acest film.
Un tânăr bancher este condamnat pentru dublă crimă, la inchisoare pe viață, deși el se declară că este nevinovat. Acesta pune la cale un plan de evadare dar și pentru pedepsirea directorului inchisorii.

Alte

Articole

login

×